انواع آب های قابل شرب
در بین انواع آب های در دسترس برای شرب نظیر1 - آب لوله کشی ، 2 - آب جوشیده ، 3- آب معدنی ، 4 - آب فیلترشده ،5 - آب خروجی از دستگاه R . O ، 6- آب یونیزه قلیایی ؛ برخی دارای سلامتی و فایده ی بیشتری است . آن چه در این مقاله بررسی می کنیم مقایسه و بررسی انواع آب ها از نظر علمی است .
1- آب لوله کشی شهری :
با این فرض که آب لوله کشی شهری از منابع آب های جاری رودخانه ها ، سد ها و یا حتی چاه ها تامین می شود می توان گفت که پس از ورود به تصفیه خانه های آب شهری ، این آب ها پالایش و ضدعفونی می گردند و با درجه ی مناسبی از کیفیت معرفی شده توسط سازمان جهانی آب (WHO ) از طریق شبکه های آب به منازل ما می رسد . ممکن است به دلیل اضافه کردن آهک در تصفیه خانه ها که جهت رسوب دادن گل و لای و مواد معلق موجود در آب مورد مصرف قرار می گیرد سختی و املاح آب افزایش یابد که مطلوب مصرف کننده نباشد . همچنین اضافه کردن کلر که یک ماده ی شیمیایی برای ضد عفونی کردن آب محسوب می شود ، در طول مسیر لوله کشی برای کشتن میکروب ها ضروری بوده ولی در هنگام مصرف و قبل از آشامیدن می باید از آب حذف گردد . وجود زنگ آهن در لوله کشی های پوسیده ی مستقر در داخل زمین ، آب را دارای مقادیر بیشتری آهن می کند که ممکن است حتی در طعم آب نیز اثر نا مطلوبی بگذارد .
بنابراین چنانچه بتوان سختی و آهن آب لوله کشی را کاهش داده و کلر موجود در آن را حذف نمود ، می توان از آن به عنوان آب شرب استفاده نمود ولی بنابر آنچه در ادامه ی این مقاله آمده ، مصرف آب لوله کشی بهترین انتخاب ما نخواهد بود .
2 –آب جوشیده شده :
حتماً شنیده اید که دانشمندان گفته اند " آب کتری و سماور را فقط یک بار به جوشانید " به گفته یک متخصص تغذیه ، اگر آب سرد شده کتری و سماور را مجدد به جوشانید ، غلظت نیترات موجود در آب افزایش یافته و استمرار این کار در طولانی مدت می تواند تهدید کننده سلامت مصرف کننده چنین آبی شود . زمانی که نیترات در غلظت زیاد و به دفعات ، در معرض حرارت بالا قرار گیرد ، ترکیبات آن کاملاً تغییر یافته و به نیتروزامین تبدیل می شود که می تواند سرطان زا باشد . افزون بر این نیترات می تواند در روده به نیتریت تبدیل شود و در خون با هموگلوبین ترکیب و توانایی انتقال اکسیژن خون به بافت های بدن به خصوص مغز را کاهش دهد . اگر نوزادی از شیر خشک رقیق شده با آبی تغذیه کند که نیترات آن بالاست ، احتمال ابتلا به بیماری " مت هموگلوبینمی " یا " سندروم نوزاد کبود " در او افزایش می یابد .
یکی دیگر از معایب آب جوشیده شده این است که آب جوشیده دارای اکسیژن محلول کمتری است چون طبق قانون دالتون ؛ حلالیت گاز ها با افزایش دما کاهش می یابد و بنابراین در آب جوش ، اکسیژن نیز همراه با بخار آب خارج می گردد .
ادامه دارد .......
- ۹۵/۱۲/۰۱